1969 geboren in Budapest
1988-89 Foundation Course, Heatherley’s School of Fine Art, London
1989-95 Studium der Malerei an der Ungarischen Universität der Künste, Budapest
1995-97 Weiterbildung ebendort
1998-01 Derkovits Stipendium
2000 Sonderpreis für Malerei der Magyar Aszfalt Kft.
2004 Künstlerstudio Programm, quartier 21, Museumsquartier, Wien
2005 Stipendium der Budapest Galéria und des Wiener Kunstvereins
Alte Schmiede, Wien

Einzelausstellungen (Auswahl)
2014 Pályalátványok, Neon Galéria, Budapest
2012 Meccsek, Raiffeisen Galéria, Budapest
2009 Olimpia szálló, Fészek Galéria, Budapest
2008 Városi Galéria, Csongrád
2007 Színleg, Dovin Galéria, Budapest
2005 Volvo Galéria, Budapest
2004 Fészek Galéria, Budapest
Nyílászáró(k)-Tájegység, Dovin Galéria, Budapest
2002 Forgalom, Dovin Galéria, Budapest
1999 Városi Galéria, Csongrád
Torony Galéria, Budapest, Csoma Gáborral
1998 Fészek Klub, Hermann Terem, Budapest
1994 Tam-Tam Galéria, Budapest
1993 Landschaften, Kloster Saarn, Mülheim/Ruhr
Tájak, Városi Galéria, Csongrád, mit Attila Balla und János Kovács Keve
1992 Galerie 695, Frankfurt, mit Attila Balla

Ausstellungsbeteiligungen (Auswahl)
2012 Navigácíós szürkület – In memoriam Délceg Katalin, Dovin galéria, Budapest
Festészet napja, Nemzeti Galéria, Budapest
Női vonal, Ferencvárosi Helytörténeti Múzeum, Budapest
Események-relikviák-reflexiók, Római Magyar Akadémia, Rom
Studioshow 3, Budapest
Studioshow 2, Budapest
2011 30 éves a Fészek Galéria II, Fészek Galéria, Budapest
2010
Hommage a Baudelaire – Elementáris redukció, Institut français Budapest
2009 Átlövések/Cross Ball, Viltin Galéria, Budapest
Tolerance in Art, Meulensteen Art Museum, Bratislava
Várostájak, Molnár Ani Galéria, Budapest
2008 Tetszőleges lényeg, Szombathelyi Képtár, Szombathely
2006 10 éves a STRABAG Festészeti Díj, Ludwig Múzeum, Budapest
2005 Képtelen- Egy költő, több művész, Mucius Galéria, Budapest
Táj nincs, Dovin Galéria, Budapest
On the move, Ateliers pro Arts, Budapest
2004 Mucius galéria
Csendéletek, Ernst Múzeum, Budapest
Méretkülönbség, Olof Palme Ház, Budapest
Open studio, quartier 21, Wien
2003 Friss művek egy hétig, Műcsarnok, Budapest
Rúzs, Szombathelyi Képtár, Szombathely
Donauschwäbisches Landeszentralmuseum, Ulm
Colonia Picolorii, Baia Mare
2002 Csendéletek, Godot Galéria, Budapest
Felező, Cadre Rouge, Budapest
2001 Feketén-fehéren, Műcsarnok, Budapest
Derkovits Stipendiaten, Stadthaus Wien, Wien
Langzame opmerkingen, Sint-Jorispand, Antwerpen
Belső táj, Vigadó Galéria, Budapest
2000 Preisträger des Magyar Aszfalt- Preises, Ludwig Múzeum, Budapest
Derkovits Stipendiaten, Ungarisches Institut, Bratislava
Dialógus-Festészet az ezredfordulón, Műcsarnok, Budapest
1999-01 Derkovits Stipendiaten, Ernst Múzeum, Budapest
1999 Budapest Anzix, Fészek Klub, Budapest
Derkovits Stipendiaten, Magyar Ház, Bukarest
Junge ungarische Künstler, Galerie Hellhof, Kronberg
Oszlopok II, Tölyfa Galéria, Budapest
1998 Természet és művészet, Galerie Medium, Bratislava
Új képek, V.A.M. Design Galóeria, Budapest
1996 Fiatal művészek, Vajda Lajos Pince, Szentendre
1995 Fiatal festők, Barsa Alapítvány, Budapest
1991 Tatarozás, Műcsarnok, Budapest

Arbeiten in Sammlungen
Sammlung der Unicredit Bank Budapest
Sammlung der Städtischen Galerie Csongrád
Sammlung der Raiffeisenbank Budapest
Donauschwäbisches Landeszentralmuseum, Ulm
Muzeu Arta Baia Mare
Sammlung des Ungarischen Außenministeriums
Privatsammlungen

Bibliographie (Auswahl)
2012/12 RepertoArt, Kunst-Sonderausgabe des Verlags Hamu és Gyémánt
István Hajdu, Text zur Ausstellung in der Raiffeisen Galéria
2012/3 Műértő, Sinkó István, Konstruktív foci
2009/9 Revizor, Eszter Fürth, Mítoszlesen
2009/3/18 Népszabadság, Gyula Rózsa, Külső kerületek
2007 Kunst im Goethe-Institut Budapest, Tünde Bognár, Fenster 6
2006/8/9 Pester Lloyd, Ein Gespräch mit Zoltán Somhegyi
2005 Brigitta Muladi, Nemere Réka kiállítása a Volvo Galériában
RepertoArt, Kunst-Sonderausgabe des Verlags Hamu és Gyémánt
2004/10 Műértő, István Bodóczky, Erinnerung, Foto, Anblick
2004/7 Új Művészet, Dóra Romek, Kiállítás kilátással- Nemere Réka kiállítása
2002 István Hajdú, Magyar képzőművészt az ezredfordulón- A Raiffeisenbank Gyűjtemény
2002/12 Új Művészt, Brigitta Muladi, Utazó – avagy hogyan lesz a művész(et)
2002/10/3 Magyar Narancs, István Hajdú, Anakreón fütyörészik a pesti öszben
2002/10/18 Élet és irodalom, István Sinkó, Szinekbe rejtve
2002/10 Műértő, Orsolya Merhán, Az ember nelküli környezet hűvös eleganciája
2002/10 Balkon, Ágnes Szikra, Illúzió-e az illúzió?
2002/5 Balkon, John Warren Gotsch, A művészet tárgya
2001/11 Műértő, István Sinkó, Növekvő város és mozgó piskóta – a Raiffeisenbank gyűjteményéről
2000/4 Műértő, Gergely Nagy, Kemény mezöny
2000/4 Műértő, István Sinkó, Derkósok az Ernst Múzeumban
2000/3-4 Balkon, Anna Bálványos, A pályázat és a díjak
2000/3/10 Élet és Irodalom, Sinkó István, Képek az aszfalton
2000/3/18 Népszabadság, Gyula Rózsa, Magyar Aszfaltjárda
1999/3 Új művészet, Sturcz János, Kiűzetés a paradicsomból: Festészet az Újfestészet után
1999/7 Balkon, Tünde Bognár, Repro-Spektív
1995/12 Balkon, Fiatal festők, Budapest 1995

Publikationen
2010/1 Balkon, Mária Terézia kristálycsillárja (Un chandelier Maria Theresa) – Nemere Réka beszélget Drozdik Orshival legújabb kiállítása kapcsán
2009/6 Balkon, Hétköznapi heroizmus – Szűcs Levente képei